Mei 2020

Kunst in tijden van verandering: persoonlijk bericht van Amee Vlam
Mei wordt een maand van veranderingen: tweede week van mei krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huis in de provincie Groningen. Van het Gooi naar het Noorden is een beste stap in mijn leven, maar ik heb er zin in. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling; een atelier op de begane grond met voldoende ruimte om flink aan het werk te kunnen gaan. Terwijl ik de gekozen verandering in ga, maakt de hele wereld een ongekozen verandering mee. We zijn aan huis gebonden of in de maatschappij op afstand van elkaar gezet. We verliezen dierbare mensen aan een virus, beangstigend! Wat betekent dit nu voor mij als beeldend kunstenaar? In mei zouden wij met de Concullega’ s in Leiden present zijn bij het Textielfestival, helaas gaat dat niet door. Een kans om ons werk te tonen, om te exposeren gaat verloren. En niet alleen in Leiden bij dit festival, nee, nergens wordt meer geëxposeerd. Musea zijn gesloten, galeries zijn dicht, openbare ruimtes grotendeels gesloten voor publiek. Als kunstenaar maak je zichtbare beelden, wij zullen nieuwe manieren moeten zoeken om ons werk te laten zien. Want afwachten tot het weer “normaal” wordt, lijkt meer een wens dan een werkelijkheid te worden. Dus ontmoet ik mijn Concullega‘ s in een digitale omgeving, laat ik mijn werk iets meer zien op Facebook of Instagram, vervolg ik mijn studie in aangepaste digitale versie. Maar heb ik ook meer tijd in het atelier, tijd om te experimenteren, tijd om onuitgewerkte ideeën eens aan te pakken. En, door minder druk te zijn met organiseren en exposeren, ontstaat meer tijd voor verhuizen, voor persoonlijke plannen op een nieuw adres in een nieuw atelier. We maken er allemaal het beste van. In goede gezondheid hoop ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *