Juli 2020

Het is alweer juli! Maand 7 van het jaar, dat betekent dat we al over de helft zijn van 2020. Tot nu toe is het een heftig jaar met een scenario die we aan het begin ervan totaal niet bedacht hadden. Op persoonlijk gebied is het vol pieken, maar helaas ook diepe dalen.Daarom hoop ik van harte dat de tweede helft van dit jaar wat kalmer verloopt voor iedereen.

Covid-19 heeft natuurlijk ook veel invloed op de culturele sector. Langzaam gaan er weer exposities open en zoeken cursussen een andere vorm. Mooie evenementen zoals het Textielfestival in Leiden kunnen niet doorgaan. En ook alle andere activiteiten waar ik persoonlijk aan mee zou doen zijn geannuleerd.

Even slikken, maar daarna komt het besef bij mij.Dit betekent vrijheid! Ruimte om met andere dingen bezig te zijn. Ruimte om te spelen, te onderzoeken en uit te proberen. Wie weet wat hier uit kan komen? Ik ben er stiekem blij mee.

Daarnaast besteed ik mijn tijd aan zaken die al heel lang stil lagen. Mijn website, verouderd, vernieuw ik en maak ik engelstalig. Een hele klus. Gelukkig vind ik dit heel leuk om te doen. Neem af en toe een kijkje dan kun je zien hoe het vordert. Ook komt hoe dan ook deze zomer mijn tapestry/gobelin af. Deze ben ik jaren geleden al begonnen. Zelf uitgevogeld, en dom genoeg veel te ambitieus begonnen. Ik kwam dus allerlei obstakels tegen. Het duurt lang, er kwamen projecten bij en het weven kwam stil te liggen. Het is ook een groot getouw wat veel ruimte in beslag neemt. Eigenlijk een sta-in-de-weg, afhalen dan maar? Nou nee, dat kan ik ook niet over mijn hart krijgen. Het komt dus deze zomer af. Ik ga er voor.

Deze maand begint bij de 40 dagen 1 schets, een facebookgroep van ondergetekende de zomereditie 2020. We doen het rustig aan, elke week in juli en augustus een opdracht. Wil je nog meedoen? OPROEP: Door het verschuiven van het Textielfestival Leiden naar 12 t/m 15 mei 2021, moeten wij, de Concullega’s, op zoek naar een nieuwe locatie. Onze oude locatie is volgend jaar niet beschikbaar. Wie heeft een gouden tip voor ons? Als beloning vinden we vast wat ludieks! Dankjewel vast.

Geniet van de zomer! Marjan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *