Augustus 2020

Komkommertijd..?

Het is augustus en ik probeer nog steeds in de juiste vibe te komen. Niet meer willen dan je aankan. Laat je vullen met inspiratie… Na de milde variant van COVID 19 in maart, ben ik nog altijd niet op volle kracht. Gezond eten, wandelen, fietsen, en dan te laat erachter komen dat het toch weer wat te veel was. Geen energie voor cyanoprints, afmaken van projecten, laat staan grootse creatieve plannen en ideeën. Dus ja, ’t is wel een wat zure komkommer dit jaar. Hoe zou het met mijn Concullega’s zijn? Via Zoom krijgen we een inkijkje in elkaars leven. Terwijl ieder bezig is haar nieuwe balans te vinden, richten we onze blik op volgend jaar. We plannen onze eerste live ontmoeting: in september.
De steenmarters die mijn moestuin op het dak van de schuur overhoop haalden, zijn vertrokken. De artisjok is dit jaar voor het eerst bloemen gaan maken. Prachtig! Dus dat is wat ik nu doe: ik verzamel geuren en kleuren, zonlicht dat door de planten strijkt. Het voelt weinig creatief, maar ach, wie weet wat eruit voortkomt. Ik denk aan het werk van Joan Miro, dat deels voortkwam uit het zien van microben… En weet je hoe lang híj erover deed om 1 lijn op het doek te zetten… Eerst maar ‘ns kijken waar ik gebleven was. Oeps, ik loop al 3 jaar achter met het maken van fotoboeken van mijn werkstukken. Wat was het toen druk, met tentoonstellingen, workshops, nieuw werk maken… Deel 4 is nu klaar. Nu nog een, dan ben ik weer bij. En af en toe een pentekening maken, om beter te leren tekenen. In een schetsboek met een prachtige kaft dat ik van Marjan kreeg, zo lief van haar! Inmiddels begint er toch weer iets te kriebelen. Voorzichtig, maar toch…! Dat is misschien wel het moeilijkste van het creatieve proces: het laten rijpen. De voortdurende vraag: is het al oogsttijd..? Nee, nog niet… Het heeft nog éven wat meer zontijd nodig… Geduld, het komt…! Nog even oefeningen doen om in vorm te blijven… en dán: in 1x toeslaan!

Josien

Benieuwd naar het vervolg? Je kunt je aanmelden voor mijn nieuwsbrief, via het contactformulier op mijn website http://www.josieneulderink.nl of door een mailtje te sturen naar josien.eulderink@gmail.com. De nieuwsbrief verschijnt elke 3 maanden. De eerstvolgende rond 21 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *